Na bazie naszych produktów możesz wyczarować w kuchni przepyszne potrawy.

Sprawdź, jakie to proste. Zaskocz siebie i przyjaciół!

Mozzarella mini
Lekka sałata z mozzarellą

Lekka sałata z mozzarellą

  • 1 op. Mozzarella mini kuleczki w zalewie
  • 1 główka sałaty lodowej
  • 2 pomidory
  • 1 świeży ogórek
  • 50 g zielonych oliwek
  • 50 g czarnych oliwek
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

 

Sałatę opłukać, osuszyć i porwać na małe kawałki. Pomidory i ogórki pokroić w kostkę. Oliwki przekroić na pół. Ser odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i ziołami, skropić oliwą. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Sałatka z mozzarellą i awokado

Sałatka z mozzarellą i awokado

  • 1 op. Mozzarella mini kuleczki w zalewie
  • 1/2 sałaty
  • awokado
  • 1/2 ogórka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • mała cebula
  • limonka
  • oliwa
  • łyżeczka miodu
  • sos tabasco
  • sól
  • pieprz

 

Limonkę sparzyć, osuszyć, z 1/2 zetrzeć skórkę. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, miąższ wydrążyć, pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 limonki, mozzarellę odsączyć. Cebulę obrać, posiekać. Pomidorki opłukać, przekroić na pół. Ogórka umyć, pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki sałatki. W soku z 1/2 limonki rozpuścić szczyptę soli, dodać otartą skórkę, miód, tabasco oraz pieprz. Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie aksamitna emulsja. Sałatkę polać sosem, wymieszać.

Sałatka z mozzarellą mini

Sałatka z mozzarellą mini

  • opakowanie rukoli, mieszanki sałat lub główka sałaty lodowej
  • pomidorki koktajlowe
  • pestki dyni lub słonecznika
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny

 

Sałatkę przełożyć do miski, mieszankę sałat lub sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na małe kawałki. Pomidorki przekroić, mozzarellę odsączyć z zalewy, wszystko wymieszać. Polać oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny i przyprawami. Na suchej, rozgrzanej patelni podprażyć pestki, posypać sałatkę.

Sałatka z Mozzarellą burakiem i szpinakiem

Sałatka z Mozzarellą burakiem i szpinakiem

  • 1 op. Mozzarella mini kuleczki w zalewie
  • 2 małe buraki
  • 10 dag szpinaku
  • 2 łyzki pestek słonecznika
  • gałązka rozmarynu
  • łyżka jasnego octu winnego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

 

Buraki wyszorować, ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Osądzyć, ostudzić, obrać, pokroić w plasterki, następnie na mniejsze kawałki. Szpinak umyć, osuszyć. Mozzarellę odsączyć. Połączyć szpinak, buraki i mozzarellę. Pestki słonecznika uprażyć. Rozmaryn umyć, posiekać. W occie winnym rozpuścić szczyptę soli dodać rozmaryn, pieprz. Wlać 3 łyżki oliwy i mieszać, aż powstanie emulsja. Sałatkę polać sosem, wymieszać, posypać pestkami słonecznika.

Koreczki Z Mozzarellą mini

Koreczki Z Mozzarellą mini

  • 1 op. Mozzarella mini kuleczki w zalewie
  • garść pomidorków koktajlowych
  • garść oliwek
  • sałata do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Mozzarellę i pomidorki koktajlowe ponadziewać naprzemiennie na patyczki. Według uznania można dodać jeszcze oliwki. Udekorować sałatą.

Całość polać oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

Regulamin plików cookies